Normal_unnamed

Voor mensen met een visuele beperking is het vaak een enorme uitdaging om de weg te vinden in openbare gebouwen. Op 3 oktober lanceert het Bartiméus Fonds namens een aantal samenwerkende organisaties een baanbrekende oplossing: Indoor Navigatie met behulp van de nieuwe eZwayZ-app. Dit meldt Bartiméus Fonds.

De lancering vindt plaats in de Week van de Toegankelijkheid (van 2 tot en met 7 oktober), tijdens een bijeenkomst in NEMO Science Museum. Dagvoorzitter is cabaretier, schrijver en podcastmaker Vincent Bijlo. Na de officiële lancering kunnen de deelnemers de eZwayZ-app ter plekke zelf uitproberen.

Veiligheid

Veel mensen die slechtziend of blind zijn ervaren grote problemen met de toegankelijkheid van openbare gebouwen. Denk aan verdwalen, onveilige situaties en afhankelijk zijn van de hulp van anderen. Indoor Navigatie met behulp van de eZwayZ-app biedt hiervoor een oplossing. Met deze innovatieve techniek kan iedereen zelfstandig, veilig en moeiteloos door gebouwen navigeren. Een belangrijke mijlpaal op weg naar een inclusievere samenleving.
 
NEMO heeft als één van de eersten de toegankelijkheid van zijn gebouw aanzienlijk vergroot door middel van Indoor Navigatie en de eZwayZ-app. Andere organisaties zijn Arnhem Centraal Station en het Rijksmuseum. Inmiddels is ook Museum Beeld en Geluid gestart met een Indoor Navigatie project.
 
Door: Nationale Zorggids