App Spoedzorg op Reis beschikbaar voor alle verzekerden van CZ

Zorgverzekeraar CZ en Medicinfo hebben samen de app Spoedzorg op Reis gelanceerd. Een app waar alle CZ-verzekerden, ook onder de labels Nationale-Nederland, OHRA, Just en PZP, gebruik van kunnen maken als ze in het buitenland op reis zijn. Hiermee kunnen ze direct contact leggen met Nederlandse zorgverleners als ze te maken krijgen met medische problemen op reis. Dit meldt Medicinfo. 

Zijn er medische klachten, dan kunnen verzekerden van CZ onder alle labels Spoedzorg op Reis gebruiken als aanspreekpunt voor vragen en advies. Via de app is het ook mogelijk om een vervangende European Health Insurance Card (EHIC) of betaalgarantie aan te vragen. Het team van Medicinfo kan medische behandelingen bij buitenlandse zorgverleners beoordelen of ondersteunen, en het helpen opsporen van betrouwbare lokale zorgaanbieders.

Digitale triage

De app is sinds januari 2024 te downloaden en wordt inmiddels gebruikt door mensen die vragen hebben bij simpele gewrichtsklachten of koorts, of in ergere gevallen bij letsel. Eerst moeten ze een digitale triagelijst doorlopen en daarna komen gebruikers in een live chat terecht met een medisch zorgverlener. Ook is het mogelijk om foto’s mee te sturen via Spoedzorg op Reis. Uit de aanvullende triage volgt een zelfzorgadvies, beeldbelconsult met een online huisarts of een doorverwijzing naar een lokale arts.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Medicinfo