Normal_tanden_poetsen__kind__moeder__tanden__mondgezondheid

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 april is de Noordelijke Tandenpoetsweek 2016. In het kader van deze week geven studenten van de opleidingen Mondzorgkunde en Voeding en Diëtiek van de Hanzehogeschool Groningen voorlichtingslessen op basisscholen over (mond)gezondheid. Dat meldt Hanzehogeschool.

De studenten gaan in de Noordelijke Tandenpoetsweek 2016 meer dan 60 basisschoolgroepen bezoeken in Groningen en Hoogkerk. De kinderen krijgen een les over het krijgen en behouden van een goede mondgezondheid, het belang van gezonde voeding en een klassikale poetsinstructie. Dit jaar wordt er ook voorlichting gegeven in het Engels op de internationale school Groningen. Dit wordt samen gedaan met twee internationale studenten uit Finland, die in Groningen studeren in verband met een uitwisselingsprogramma.

Voor de lessen wordt gebruikt gemaakt van het voorlichtingsprogramma 'Hou je mond gezond'. De studenten bereiden zich voor door middel van literatuuronderzoek en rollenspelen binnen de projectgroep. De tandenborstels en tandpasta worden beschikbaar gesteld door het Ivoren Kruis.

©Nationale Zorggids