Normal_baby_kruipen_kijken_kind35

De Consumentenbond constateerde onlangs dat een viertal traphekjes 'ronduit gevaarlijk' zijn, waarop verschillende verkopers besloten om de producten uit de schappen te halen. Bij Bol.com en Wehkamp is het niet meer mogelijk om de desbetreffende hekjes aan te schaffen. Gisteren haalde Praxis ook al twee traphekjes uit de winkel omdat de veiligheid van baby's en kinderen niet gegarandeerd kan worden. Dit meldt RTL Nieuws. 

Uit de test van de Consumentenbond bleek dat traphekjes Jeweret Emma & Laura (Praxis), Noma Extending Metal en Kidsriver Flexy gevaarlijk kunnen zijn. Bol.com geeft aan dat het traphek van Noma Extending Metal pas sinds kort in hun assortiment zit en dat er nog geen enkele van verkocht is. Volgens de instructies moet het traphek dusdanig hoog geplaatst worden, dat een kind er onderdoor kan kruipen en mogelijk met het hoofd beklemd kan raken.

Wehkamp stopt voorlopig ook met de verkoop van het traphekje van Noma. Ook de andere drie modellen zorgen voor onveilige situaties. Bij twee hekjes werkt de sluiting niet goed, bij een ander model kan het kind makkelijk over het hek heen klimmen.

Of en wanneer de desbetreffende traphekjes weer verkocht worden, hangt af van nieuw onderzoek naar de veiligheid. De producten voldoen wel aan de gestelde eisen voor traphekjes, maar in een test van de Consumentenbond bleek dat de veiligheid van baby's en kinderen niet gewaarborgd kan worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids