Normal_geweld__huiselijk_geweld__kindermishandeling__mishandeling

Kadera is deze maand begonnen met het project ‘Safe at Home’. Dit project moet woningcorporaties bewustmaken van signalen van huiselijk geweld en de rol die zij kunnen spelen bij de aanpak hiervan. Het project, dat twee jaar zal duren, wordt gefinancierd door de Europese Commissie. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid.

‘Safe at Home’ gaat zowel in Nederland als in Engeland lopen. In Engeland wordt het project uitgevoerd door de organisaties Peabody en Standing Together Against Domestic Violence (STADV). Daarnaast voert de overkoepelende organisatie voor daklozenopvang in Europa, FEANTSA, een deel van het project uit. Het Ministerie van Volksgezondheid en de directeur van Woonstichting Nieuwkoop (WST Nieuwkoop) zijn ondersteunende partners bij het deel van het project dat door Kadera uitgevoerd zal worden.

De inspiratie voor het project komt uit Engeland. Uit ervaringen van organisatie Peabody is namelijk gebleken dat woningcorporaties een belangrijke rol kunnen spelen in het herkennen van signalen van huiselijk geweld. Tot op heden worden woningcorporaties in Nederland zeer beperkt betrokken bij de aanpak van huiselijk geweld. Met dit project komt daar verandering in.

Door: Redactie Nationale Zorggids