Normal_alfabet__letters__kov__kinderopvang__taal

Dit jaar staat Auris Regio Zuid Stil bij het 15-jarig bestaan van de peuterbehandelgroepen. Al 15 jaar kunnen peuters voor hulp op het gebied van horen, spraak en taal terecht bij inmiddels zeven behandelgroepen in Zeeland en Brabant. Maandag 17 januari start de feestweek op behandelgroep Pino in Vlissingen. Dit meldt Koninklijke Auris Groep. 

Auris heeft met de behandelgroepen in Zeeland en Brabant al vele peuters spelenderwijs behandeld. De peuterbehandelgroepen zijn belangrijk, omdat behandelingen om jonge leeftijd cruciaal is voor de verdere ontwikkeling van deze kinderen, aldus de instelling.

Zeven behandelgroepen

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben moeite met onder andere woordenschat, zinsontwikkeling en spraak. Hoe vroeger dit wordt ontdekt, hoe beter een kind kan worden behandeld. In 2006 vestigde Koninklijke Auris Groep twee behandelgroepen voor peuters met TOS in het zuiden, namelijk groep Pino in Vlissingen en groep Elmo in Goes. Inmiddels zijn er zeven behandelgroepen in Regio Zuid: Goes, Bergen op Zoom, Roosendaal, Oosterhout en Vlissingen.

Ambulante behandeling

In de 15 jaar dat Auris in de regio actief is met peuterbehandelingen, is er veel bereikt. Zo is vanuit de behandelgroepen de ambulante behandeling ontwikkeld voor op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, bij gastouders of bij een gezin thuis. Inmiddels is deze zorg ook erkend door zorgverzekeraars en wordt deze zorg vergoed vanuit de zorgverzekering.

Door: Nationale Zorggids