Normal_echo

Het gemeentebestuur van Houten wil dat het Centrum voor Anticonceptie, Seksualiteit en Abortus Rotterdam (CASA) gaat praten met inwoners en zeven kerkgemeenschappen over het plan om een abortuskliniek in de plaats te openen. De gemeente kan de komst van die kliniek niet tegenhouden, maar vraagt CASA om 'respect voor ieders uitgangspunten'. Dat meldt de Telegraaf.

CASA wil de kliniek openen in een pand naast de gereformeerde Eskol-kerk. Zeven kerkgenootschappen en CDA, SGP en ChristenUnie in de overwegend christelijke gemeente zijn daar niet gelukkig mee. Door de stichting Schreeuw om Leven werden maandagochtend bij wijze van protest tientallen poppetjes in de vorm van een foetus neergelegd op het plein voor een winkelcentrum. Het gemeentebestuur kreeg een petitie.

Volgens de gemeente heeft CASA, dat ook vestigingen heeft in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Goes en Maastricht, geen vergunning nodig voor de opening van de kliniek omdat het past in het bestemmingsplan. Ook wordt aan alle regels en wetten voldaan. De gemeente begrijpt de weerstand, maar wijst erop dat CASA niet alleen abortussen uitvoert maar ook andere seksuele gezondheidszorg biedt aan jongeren, mannen en vrouwen.

© Nationale Zorggids