Normal_politie__rug_agent_1556940a

De oppas-ouders die voor een vijf maanden oude baby uit Brunssum zorgden, zijn door de politie aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van het kind op 11 oktober. De baby was onwel geworden en moest door de toegesnelde hulpdiensten gereanimeerd worden. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis overleed het jonge kind. Omdat er wordt uitgegaan van een onnatuurlijke dood, doet de politie onderzoek. Dit meldt RTL Nieuws. 

Uit het politieonderzoek moet duidelijk worden hoe het kind kwam te overlijden en wie daar verantwoordelijk voor is. Ook wordt er een buurtonderzoek uitgevoerd in Brunssum, waar het drama zich afspeelde. Er wordt gesproken met mensen uit de directe omgeving van de baby, met name zij die voor het kind zorgden.

De politie wil omwille het onderzoek en de privacy nog geen uitspraken doen over het verloop van onderzoek en de achtergrond van de verdachten. Burgemeester Luc Winants van Brunssum zegt diep geraakt te zijn. “Een afschuwelijke en diep tragische zaak, die onze gemeenschap in het hart raakt. Maar laten we met z’n allen vooral niet te vroeg oordelen en veroordelen.” Hij zegt te wachten op de uitkomsten van het onderzoek naar de dood van de vijf maanden oude baby.

Door: Redactie Nationale Zorggids