Normal_rss_entry-334750

De Consumentenbond raadt het gebruik van twee soorten autostoeltjes voor kinderen af, omdat die te weinig bescherming bieden bij een botsing van opzij. Daardoor hebben kinderen bij zo'n botsing een grotere kans op letsel, blijkt volgens de bond uit zijn halfjaarlijkse test van nieuwe modellen stoeltjes. Het gaat om de Kinderkraft Comfort up en de Urban Kanga Uptown TV107.

In totaal werden zo'n 25 nieuwe modellen getest. Twee andere stoeltjes uit de test krijgen een onvoldoende omdat er brandvertragers in de bekleding zitten. Dat materiaal is schadelijk voor de gezondheid.

Cybex Anoris T i-Size

De Consumentenbond is wel te spreken over een stoeltje met een ingebouwde airbag, de Cybex Anoris T i-Size. Die komt met een 8,3 als beste uit de test. Dit stoeltje biedt betere bescherming bij een frontale botsing dan andere modellen.

"Dat is best opvallend, omdat dit een vooruitkijkend stoeltje is", legt een woordvoerster uit. "Terwijl we bijna altijd zeggen dat achteruitkijken in de auto het veiligst is voor kleine kinderen." Wel is dit type stoeltje vaak duurder, in dit geval hangt er een prijskaartje van 750 euro aan.

Door: ANP