Zorgvilla Decor kan zorg niet blijvend verbeteren en draagt cliënten over

De aanwijzing en last onder dwangsom voor Zorgvilla Decor in Ede zijn beëindigd. De zorgvilla kan de zorg niet blijvend verbeteren en heeft daarom alle cliënten moeten overdragen aan een andere zorgaanbieder. Ze is gestopt met het verlenen van zorg en daarmee is ook een einde gekomen aan het toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Dit meldt IGJ.

Sinds 2019 werd Zorgvilla Decor goed in de gaten gehouden door de inspectie. Toen er begin januari van dit jaar voor de derde keer een aanwijzing volgde, mocht de zorgaanbieder ook geen nieuwe cliënten meer aannemen. Ondanks diverse pogingen, lukte het Decor niet om de zorg blijvend te verbeteren. Om dit af te dwingen, legde de inspectie een last onder dwangsom op. Hoewel daardoor wel enkele verbeteringen zichtbaar waren, werd de kwaliteit van zorg op sommige punten zelfs slechter.

Cliënten zorgvuldig overdragen

Omdat de inspectie er niet op kon vertrouwen dat de verbeteringen blijvend tot goede en veilige zorg zouden lijden, moest Decor alle cliënten zorgvuldig overdragen aan andere zorgaanbieders. Zorgvilla Decor heeft de IGJ begin oktober laten weten te zijn gestopt met het verlenen van kleinschalige ouderenzorg en een week later waren alle cliënten overgeplaatst naar een andere zorgaanbieder.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky