Moedervlekken-app

Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft zich aangesloten bij het Living Lab eHealth, een project in de regio Eindhoven dat eHealth-toepassingen in de praktijk test. Het project draagt bij aan betaalbare, toegankelijke zorg van hoge kwaliteit en meer eigen regie voor patiënten. Dat meldt het MMC.

De eerste eHealth-oplossing die in het Living Lab wordt getest is de ‘moedervlekken-app’ van SkinVision. Met deze app kunnen deelnemers aan het project foto’s van hun moedervlekken nemen en deze opslaan en vergelijken in de tijd. Veranderende en jeukende moedervlekken kunnen een indicatie zijn voor huidschade of huidkanker (melanomen). Daarnaast maakt de app gebruik van een wiskundige formule die abnormale groei herkent. Mandy Prins, dermatoloog in het MMC, hoopt dat de app zal bijdragen aan het vroeger ontdekken van onrustige moedervlekken en het tijdig laten verwijderen hiervan. 'Hierdoor kunnen meer melanomen worden voorkomen of in een vroeg stadium worden behandeld, aldus Prins.

Met de lancering van het Living Lab eHealth vervult de regio Eindhoven een voortrekkersrol. Nog nergens in Nederland wordt door zoveel relevante partijen samengewerkt om de innovatie op het gebied van eHealth te stimuleren. Ministers Schippers en Van Rijn stelden begin juli een aantal doelstellingen op voor het realiseren van betere zorg en meer eigen regie met behulp van eHealth. Het Living Lab eHealth is een belangrijke stap in de juiste richting.

© Nationale Zorggids