Normal_stethoscoop__computer__toetsenbord__informatie__medisch

Na Zilveren Kruis, gaan nu ook VGZ, DSW, ONVZ en de Friesland Zorgverzekeraar het e-healthprogramma HartWacht volledig vergoeden. HartWacht is een programma waarmee patiënten thuis een hartfilmpje kunnen maken die vervolgens gedeeld wordt met de cardioloog. Dat meldt RTL Nieuws.

Het e-healthprogramma is voor patiënten met hartfalen, hartfalen of cardiovasculaire problemen. Voor deze patiënten is het handig om te weten hoe hun hart functioneert, waar ze ook zijn. Zij verkeren continu in een staat van onzekerheid, maar met behulp van de HartWacht kunnen ze altijd hun hartritme en bloeddruk meten en ter controle opsturen naar hun cardioloog.

Zodra de cardioloog de gegevens ontvangt bekijkt deze of er eventueel medicatie nodig is of dat er andere maatregelen nodig zijn. De verwachting is dat HartWacht het aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp (SEH) vermindert evenals controle-afspraken bij de huisarts. VGZ, DSW, ONVZ, De Friesland Zorgverzekeraar en Zilveren Kruis vergoeden het programma volledig. Menzis en CZ zijn erover in gesprek.

“Zorg wordt door deze innovatie meer afgestemd op de persoonlijk situatie van de patiënt. Doordat belangrijke zaken nu op afstand in de gaten kunnen worden gehouden, hoeven patiënten veel minder vaak heen en weer naar het ziekenhuis. Dat is een belangrijke stap voor hartpatiënten”, zegt ONVZ. 

Door: Redactie Nationale Zorggids