VGZ stijgt naar 5e plek in benchmark duurzaam beleggen

Uit de tweejaarlijkse benchmark duurzaam beleggen van VBDO, blijkt dat zorgverzekeraar VGZ van de achtste naar de vijfde plaats is gestegen. In de benchmark worden de 40 grootste verzekeraars van Nederland beoordeeld op hun duurzaam beleggingsbeleid. Dit meldt VGZ. 

Jojanneke Goedings, Chief People and Sustainability Officer bij VGZ, licht toe: “We zijn ontzettend trots op dit resultaat en het laat zien dat we onze ambitie om koploper te worden op gebied van MVB onder Nederlandse Zorgverzekeraars aan het waarmaken zijn. Dit past ook bij onze intrinsieke motivatie om te streven naar een gezonde, groene en gelijke wereld. Om dit te bereiken moet nog ongelofelijk veel werk worden verzet."

Want ondanks de grote stijging biedt het onderzoek ook ruimte voor verdere verbeteringen. VGZ zegt dan ook niet achterover te leunen, maar door te gaan met de verduurzamingsmissie. Zo wil de zorgverzekeraar in de komende periode het verschil blijven maken door nog meer in te zetten op het beïnvloeden van bedrijven waarin het belegt en het investeren in bedrijven die een positieve impact hebben op thema’s als gezondheid en milieu.

Koploper ranglijst

Althora Netherlands voert de lijst van meest duurzame verzekeraars aan, gevolgd door a.s.r. en Achmea. De snelste stijgers dit jaar zijn Klaverblad en Univé Groep.

Door: Nationale Zorggids