VGZ helpt werknemers studieschuld afbetalen; vastgelegd in cao

Werknemers bij zorgverzekeraar VGZ die daar minstens 2 jaar in dienst zijn en een studieschuld hebben als gevolg van het leenstelsel, kunnen sinds dit jaar aanspraak maken op een fonds. De verzekeraar stelt in 2024 2 ton beschikbaar voor werknemers met een studieschuld. Dit is vastgelegd in de nieuwe cao, net als een flinke verhoging van de stagevergoeding en een loonsverhoging van 5,5 procent. Dit meldt CNV. 

Volgens Henk Jongsma van CNV doet VGZ dit niet alleen als goed werkgever, maar ook om jonge talenten te behouden. VGZ en vertegenwoordigers binnen de organisatie zullen dit jaar een invulling geven aan de besteding van de 200.000 euro.

Hoger salaris en stagevergoeding

De cao bij VGZ loopt voor 1 jaar en heeft een loonsverhoging van 5,5 procent vastgelegd. Maandelijks krijgen alle werknemers daar een internetvergoeding van 40 euro bij. Hierbij maakt het niet uit hoeveel dagen zij thuiswerken en wat hun parttime-percentage is. De stagevergoeding voor een fulltime stage gaat met 100 euro omhoog naar 600 euro (voor hbo’s en universitaire studenten). Mbo-studenten kunnen een maandelijkse stagevergoeding van 250 euro bruto verwachten bij VGZ.

Vergoeding ouderschapsverlof gaat omhoog

Betaald ouderschapsverlof is voor werknemers bij VGZ nu ook voordeliger. Tijdens de eerste negen weken verlof krijgen zij niet 70 maar 80 procent van hun salaris vergoed.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky