Normal_original__3_

Na bijna twintig jaar de functie van Verzorgende IG te hebben vervuld bij Omring, wilde Nanda Mulder zich graag verder ontwikkelen. Vorig jaar behaalde zij dan ook – met behulp van een leerwerktraject van Omring – het MBO-diploma Verpleegkundige. Toch bracht dat nog nét niet die ontwikkeling waar Nanda op hoopte.

‘Ik gaf het aan bij mijn leidinggevende dat ik de MBO-opleiding tot verpleegkundige leuk had gevonden, maar dat ik toch graag nog verder zou willen. Toen zijn we dat traject gestart. Dat betekent dat je een assessment doet om te bepalen of je HBO-niveau aankunt en je krijgt een soort intakegesprek. Kijk, Omring betaalt de volledige studie, dus dan wil de organisatie ook wel een beetje zekerheid dat je de opleiding succesvol kunt afronden’, vertelt Nanda.

Werken in de functie waarvoor je studeert

In september vorig jaar is ze met de studie gestart en gaat Nanda, naast haar twintig uur durende werkweek één dag per week naar school. ‘Het is best een stap hoor, van MBO naar HBO. Je moet echt wel plannen, anders red je het niet. Maar ik vind nu inderdaad wel de verdieping waar ik naar op zoek was. En het leuke is dat je direct aan de slag gaat in de functie waarvoor je aan het studeren bent, in mijn geval dus Wijkverpleegkundige niveau 6. Ik ben nu met mijn 47 jaar weer leerling. Dat is toch heerlijk’, lacht ze.

‘Nee, zonder dollen; ik kan mij nu meer bezighouden met het uitzetten van de grotere lijnen, mijn team de handvatten verschaffen die het nodig heeft en ondertussen houd ik ook voldoende contact met de cliënten. Voor mij is dit de perfecte balans. Zo ervaar ik het tot nu toe tenminste.’

Werkbegeleiding

Omdat het best een pittige studie is, krijgt Nanda vanuit Omring een werkbegeleider toegewezen, waarmee ze altijd kan sparren en die haar studieopdrachten beoordeeld. ‘Met haar kan ik altijd een casus bespreken. Overigens kan dat ook met je collega’s hoor. Het is een heel zelfstandige functie, maar je staat er nooit alleen voor. 

En daarbij heb ik natuurlijk ook wel een behoorlijk werkervaring, dus ik kan best veel zelf inschatten en aanvliegen. Je bent geen student meer zonder enige ervaring. Ik leer nu alleen bij’, verduidelijk Nanda.

 

In 2024 hoopt Nanda, voor haar vijftigste verjaardag, haar HBO-diploma op zak te hebben. ‘Je kunt dan nog door voor een universitaire studie, maar ik ben meer dan tevreden als ik dit binnen heb. En ook stiekem best een beetje trots op mezelf. Het is ontzettend fijn dat Omring haar medewerkers zoveel ruimte geeft om op welke leeftijd dan ook je zelf te ontplooien en ontwikkelen. Daar ben ik dankbaar voor’, sluit zij af.

 Wil jij ook werken en leren tegelijk, zodat je – zonder salaris in te leveren – je toch kunt ontwikkelen? Dat kan! Omring denk graag met je mee welke opleiding het meest geschikt is en ondersteunt je in elke stap. https://www.werkenbijomring.nl/verhalen/1655-nanda-mulder-hbo-verpleegkundige-in-opleiding-omring