Normal_concert

Een moment voor patiënten van Zuyderland waar zij even het ‘patiënt-zijn’ kunnen vergeten, minder stress en pijn ervaren en waarbij er ruimte is voor emoties. Dat klinkt als muziek in de oren en dat was het zeker. Vorige week heeft philharmonie zuidnederland wederom een bezoek gebracht aan Zuyderland Medisch Centrum.

 

Zowel de verpleegafdelingen Neurologie als MDL hadden de eer om de muzikanten te ontvangen. Onder begeleiding van muziektherapeut Astrid Hyde mochten patiënten bepalen welk soort muziek ze wilden horen. De muziek werd live gebracht door twee musici die vol passie de viool en cello bespeelden. Een emotioneel en beoogd moment.

Live concert
De Kunstcomissie van Zuyderland is verantwoordelijk voor dit initiatief. Door de pandemie was het lange tijd niet mogelijk om live concerten ten gehore te brengen, maar afgelopen week brak het moment aan om patiënten weer live te laten genieten van de prachtige muziek.

Verlichting
Philharmonie zuidnederland is een kunstinstelling die spreekt door muziek. Deze muziek heeft de magische kracht om een moment voor patiënten te creëren waar zij even kunnen vergeten en waar emoties vrij mogen zijn. Dat is een muzikaal moment om te koesteren, want muziek kan ons ontzettend diep raken en verbinden met elkaar. Deze verbindende kracht is terug te vinden in alle activiteiten die door philharmonie zuid worden georganiseerd.

Samenwerking
De komst van het ensemble met muziektherapeut werd zeer goed ontvangen! Het is dan ook de bedoeling om de samenwerking voor de toekomst in stand te houden om nog veel meer patiënten te mogen verrassen en verblijden.

 

Lees verder