Logo_protest

Vanmiddag heeft de Bestuursraad van Zuyderland bij de Zuyderlandlocatie in Heerlen een petitie in ontvangst genomen met vele duizenden handtekeningen. De actie kwam op gang nadat Zuyderland aangaf na te denken over scenario’s waarin er voor de toekomst op zowel locatie Heerlen als Sittard-Geleen optimale ziekenhuiszorg kan worden geleverd, maar de ziekenhuizen er na 2030 mogelijk anders uit gaan zien. Zuyderland heeft veel respect en begrip voor de actie die vandaag gevoerd is.

De toekomst van dit ziekenhuis en de zorg in het algemeen raakt ons allemaal. We hebben een gezamenlijk doel en staan in deze uitdaging écht náást elkaar in plaats van tegenover elkaar. Zuyderland pakt de uitgestoken handen zeker aan en luistert ook absoluut naar eenieder die vandaag actie heeft gevoerd. Er is echt nog geen keuze gemaakt. Daarom gaat de zorgorganisatie nog eens met de inwoners van onze regio in gesprek, tijdens speciale bewonersbijeenkomsten. De eerste twee bijeenkomsten vinden plaats in zowel de Westelijke Mijnstreek (13 november) als in Parkstad (14 november). Hier legt Zuyderland de plannen nogmaals duidelijk uit en is er tijd en ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. Meer informatie volgt.

Ook is sinds vandaag zuyderland.nl/samenzorgen in de lucht. Daar vind je niet alleen extra informatie en veelgestelde vragen, maar ook portretten met medewerkers die vertellen hoe zij nu al meegroeien met de zorg van de toekomst. Komende tijd wordt iedereen onder meer deze pagina steeds verder op de hoogte gehouden.

Zuyderland laat vandaag verder via alle social media kanalen nog het volgende weten: ‘Heb vertrouwen in het feit dat we geen overhaaste beslissing zullen nemen. We horen ieders signaal, we nemen alle overwegingen mee in ons besluit om ook voor de komende tientallen jaren in de hele Mijnstreek-regio topzorg te kunnen blijven bieden. Want Zuyderland is en blijft ook Parkstad en dat vergeten we absoluut niet!’

Lees verder