Normal_12932

ZWOLLE - Het Isala slaapcentrum van de Isala klinieken in Zwolle organiseert, in samenwerking met de Apneuvereniging op 6 november een voorlichtingsbijeenkomst over het effect en de behandeling van slaap- en snurkproblemen, zo meldt het ziekenhuis.

Chronische slaap- en snurkproblemen kunnen voor veel andere klachten zorgen. Zo kan het naast zware vermoeidheid en slaperigheid ook voor concentratieverlies, gebrek aan energie, vergeetachtigheid en stemmingswisselingen zorgen. Ook wordt het steeds lastiger om de hoge bloeddruk, hartkloppingen en hartritmestoornissen onder controle te krijgen. Bovendien kunnen vermoeidheidsklachten en prikkelbaarheid de relatie met de partner onder druk zetten of het gezin uit balans brengen.

In het nieuwe slaapcentrum werkt een multidisciplinair team van een longarts, neuroloog, KNO-arts en kaakchirurg, ondersteund door physician assistants, samen zodat patiënten zo snel mogelijk bij het juiste specialisme een behandeltraject kunnen starten. Door deze samenwerking kan de diagnose van de patiënt al binnen een dag na doorverwijzing via de huisarts worden vastgesteld.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz