Personeel in het ziekenhuis

ZOETERMEER (Novum) - Medewerkers van het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer krijgen deze maand toch hun volledige salaris uitbetaald. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars, meldt het ziekenhuis vrijdag. Vanwege financiële problemen wilde het ziekenhuis het personeel deze maand slechts de helft van het loon geven en de volgende maand de andere helft.

De financiële problemen werden veroorzaakt doordat schulden aan zorgverzekeraars afbetaald moesten worden. Dankzij de nieuwe afspraken krijgen de circa duizend werknemers het eerder ingehouden deel toch nog voor het einde van dit jaar gestort. De eindejaarsuitkering werd overigens wel gewoon uitbetaald.

Abvakabo FNV liet eerder deze week nog weten het inhouden van de helft van het salaris van het personeel 'uiterst ongelukkig' te vinden en stelde dat medewerkers de dupe werden van wanbeleid van het ziekenhuis. "Werknemers hebben juist in deze maand hun geld hard nodig en worden zo dubbel getroffen", zei een woordvoerder. De vakbond adviseerde het personeel rente te vragen voor elke dag dat ze hun geld nog niet hadden ontvangen.

Het Langeland Ziekenhuis kampt al twee jaar met financiële problemen. Zorgondernemer Loek Winter wil het ziekenhuis volgend jaar overnemen.