Logo Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ)

GOES - Sinds eind december staat de vakgroep Cardiologie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes onder supervisie van de cardiologen van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout. Al is voor de cardiologiepatiënten nagenoeg niets veranderd, toch krijgen zij vanaf volgende week allemaal een brief over wat de begeleiding precies inhoudt, zo meldt het Zeeuwse ziekenhuis.

De supervisie duurt in ieder geval een half jaar. In die tijd wordt geprobeerd een definitieve oplossing te vinden om de vakgroep Cardiologie weer optimaal te laten functioneren. Zo worden op korte termijn nieuwe cardiologen geworven.

De cardiologen van het Amphia houden toezicht op de algemene gezamenlijke processen van de zorgverlening. Er zijn afspraken gemaakt over het vastleggen van medische gegevens, het ochtendrapport, de patiëntenbesprekingen en oproepbare cardiologen tijdens diensten.

Eind december werd de maatregel bekend. Er zouden binnen de groep cardiologen van het ziekenhuis onderlinge samenwerkingsproblemen zijn sinds 2010, toen het Ziekenhuis Walcheren en de Oosterscheldeziekenhuizen fuseerden tot het ADRZ.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz