Stockfreeimages kinderdokter

BREDA (Novum) - Het Amphia Ziekenhuis in Breda heeft begin dit jaar een kinderarts op non-actief gesteld omdat hij agressief zou zijn geweest tegenover een 14-jarige patiënt. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Breda, waar de arts een kort geding aanspande om weer aan de slag te mogen.

De man zou het meisje, dat te veel medicijnen had ingenomen, hardhandig hebben aangepakt toen het niet lukte een maagsonde aan te brengen. Hij zou het kind stevig bij haar armen hebben vastgepakt en haar met zijn bovenlichaam met kracht tegen de tafel hebben gedrukt. Daarbij zette hij met zijn ellebogen kracht op of onder haar ribben.

De man zou de patiënte ook boos hebben toegeworpen dat ze de medicijnen zelf had ingenomen en nu ook de gevolgen diende te dragen. Toen de sonde was ingebracht, zou hij haar nog een keer met zijn elleboog in haar ribben hebben geduwd.

De rechtbank oordeelde dat er geen werkbare situatie meer is omdat collega's geen vertrouwen meer hebben in de man en wees het verzoek van de arts af.

Het ziekenhuis zette maandag nog een neuroloog op non-actief omdat hij zijn patiënten in gevaar zou brengen. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn er meerdere slachtoffers bekend.