Ziekenhuis

DEN HAAG (Novum) - Een lijst met medische missers en ongelukken in de zorg is in handen gevallen van RTL Nieuws. In de lijst staan meldingen over patiënten die door fouten of ongelukken ernstige complicaties hebben opgelopen of zijn overleden. De meldingen zijn volgens RTL Nieuws gedaan door zorginstellingen bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie laat dinsdag weten aangifte te hebben gedaan tegen RTL.

Volgens de IGZ gaat het om een groot aantal meldingen van calamiteiten in de zorg die de afgelopen drie jaar bij de inspectie zijn gedaan. De documenten bevatten privacygevoelige informatie en raken direct 'aan de veiligheid van burgers en aan de kwaliteit van de zorg', aldus de inspectie.

De IGZ zegt dinsdag de documenten van RTL te hebben ontvangen. Hoe RTL aan de informatie is gekomen, is nog onbekend, aldus de inspectie. RTL Nieuws laat weten laat weten de 'lange lijst met vermoedelijke medische missers en ongelukken in de zorg' via een omweg in handen te hebben gekregen.