Internet, website, computer

AMSTELVEEN - Om expats in de regio Amstelveen, de joodse gemeenschap in Nederland en andere niet-Nederlandstalige mensen beter van dienst te kunnen heeft Ziekenhuis Amstelland een Engels-, Japans- en Hebreeuwstalige website gelanceerd.

Op de Hebreeuwse website staat bijvoorbeeld informatie over de joodse verpleegafdeling van het ziekenhuis, waar volgens de joodse gebruiken wordt verpleegd en verzorgd. Op de Japanstalige website staat specifieke informatie over de bijzondere voorzieningen die Ziekenhuis Amstelland heeft getroffen voor expats uit de regio Amstelland. Zo is er de Japan Desk die bijvoorbeeld ondersteuning biedt bij het maken van afspraken.

De Engelstalige website is zeer uitgebreid, waarop veel praktische informatie over (een bezoek aan) het ziekenhuis kan worden gevonden. Ook wordt in het Engels het Nederlandse zorgsysteem en het betalen en verzekeren van zorg in Nederland uitgelegd.

Als een van de eerste ziekenhuizen heeft het Amstelveense ziekenhuis ook een mobiele website. Hierdoor zijn de anderstalige websites ook goed via smartphones en tablets te benaderen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz