Erasmus MC Rotterdam

ROTTERDAM - Veel jongeren hebben last van hun huidziekte psoriasis terwijl zij er niet altijd voor uit durven te komen. Om beter inzicht te krijgen in de behoeften van deze groep mensen lanceert het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam het onderzoeksproject ‘Face Up!’.

Dit is een initiatief van dermatoloog Bing Thio die iedereen tussen 15 en 40 jaar oproept om hun wensen en ervaringen met deze aandoening duidelijk te maken via een online vragenlijst. De enquête is tevens bedoeld om de huidige situatie en de invloed van psoriasis op het dagelijks leven van jongeren in kaart te brengen.

Psoriasis is een chronische, niet-besmettelijke huidziekte, die naar schatting bij twee procent van de Nederlandse bevolking voorkomt. Tweederde van hen heeft een milde vorm. De huidafwijkingen bestaan uit roodheid, huidverdikkingen en vooral witte schilferingen. Naast pijn en jeuk kunnen er gewrichtsklachten optreden.

Radio- en televisiepresentator Eddy Zoëy zal samen met Laura Hento van de Psoriasis Vereniging Nederland en de dermatoloog in een korte videoclip jongeren oproepen de vragenlijst in te vullen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz