Minister Edith Schipper van Volksgezondheid

DEN HAAG - In haar antwoord op Kamervragen over het tekort aan babymelkpoeder stelt minister Edith Schippers (VVD) van Volksgezondheid dat er in Nederland momenteel geen absoluut tekort van dit product is. Dat meldt FoodHolland.nl.

De minister schrijft dat alleen bepaalde merken een tekort kennen. Het Voedingscentrum raadde ouders daarom aan om bij een tekort van hun vaste babymelkpoedermerk op een alternatief merk over te stappen. Dat een baby mogelijk wat anders reageert op het nieuwe merk, is volgens het Voedingscentrum normaal.

Verder schrijft de minister in haar respons dat er geen signalen zijn dat er bij sommige zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en kraamklinieken, een tekort aan babymelkpoeder is of wordt verwacht. De instellingen maken gebruik van speciale producten, die via een ander verkoopkanaal worden ingekocht. Ook hebben de instellingen altijd een veiligheidsvoorraad. Ten slotte stelt de minister dat ze goed contact houdt met de verschillende brancheorganisatie en producenten en daarbij een vinger aan de pols zal houden.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem