Logo_meander_medisch_centrum

Het Meander Medisch Centrum heeft onderzoek gedaan naar de wisselwerking van chemotherapie en de medicatie die patiënten met kanker thuis gebruiken. Het onderzoek moet de medicatieveiligheid voor patiënten verbeteren. Dit meldt het Meander Medisch Centrum.

In het onderzoek van de ziekenhuisapotheek in samenwerking met de afdeling Oncologie werden patiënten gevolgd die behandeld werden met een chemokuur. Zes weken lang werd gekeken of thuisgeneesmiddelen en chemotherapie op elkaar reageerden. Bij vijf procent van de patiënten vond een mogelijke reactie plaats waarbij het raadzaam was met een arts te overleggen. Deze resultaten komen overeen met vergelijkbare onderzoeken van andere ziekenhuizen.
 
Het Meander Medisch Centrum werkt aan de verbetering van het automatische systeem waarmee gecontroleerd wordt of medicatie in combinatie met chemotherapie gebruikt kan worden. De ziekenhuisapotheek controleert ook handmatig. Dit kost meer tijd maar levert goede resultaten op en garandeert de medicatieveiligheid, aldus het Meander Medisch Centrum. 
 
© Nationale Zorggids