Normal_erasmusmc_rotterdam_dakvanrotterdam

Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam stevent af op een verlies van 20 miljoen euro aan het eind van dit jaar. Hiermee wordt 2013 het vierde achtereenvolgende jaar dat Erasmus MC rode cijfers schrijft. Dat meldt Skipr.

Volgens een woordvoerder is het verlies voor een groot deel toe te schrijven aan de bouw van een nieuwe apotheek aan de A15 bij Gorinchem. Het Erasmus MC verwacht deze incidentele kosten in de komende jaren terug te verdienen door aansluiting te zoeken bij andere partijen. Daarnaast zegt het Erasmus MC, net als andere UMC's, last te hebben van bezuinigingen. Door de economische crisis is het lastiger geworden om geld te krijgen van derden voor grote onderzoeksprojecten.

Het Erasmus MC heeft een vacaturestop ingesteld om het verlies op te vangen. Naar verwachting zullen ongeveer 700 banen niet opnieuw ingevuld worden bij natuurlijk verloop.

Met een jaaromzet van ongeveer 1,3 miljard euro is het Erasmus MC de grootste zorgorganisatie van Nederland. In 2010 verloor het ziekenhuis 6,6 miljoen euro, in 2011 zo’n 1 miljoen euro en in 2012 10,8 miljoen euro. De financiële perikelen leidden eerder dit jaar tot een conflict binnen de raad van bestuur. Na berichten over falende computersystemen waardoor het ziekenhuis de grip op de geldstromen zou zijn kwijtgeraakt, moest topvrouw Elisa Carter opstappen.

© Nationale Zorggids