Normal_slotervaartziekenhuis_amsterdam_2008

Het is onzeker of de overname van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam door zorgondernemer Loek Winter door zal gaan. De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam plaatst grote vraagtekens bij de voorgenomen verkoop. Dat meldt Skipr.

De onafhankelijk bestuurder van de holdings van het ziekenhuis, Charlotte Insinger, moet nu beslissen over de deal met de MC Groep van Winter. Dit heeft de Ondernemingskamer woensdag bepaald.

De erven van grootaandeelhouder Jan Schram in het Slotervaart sloten in oktober een overeenkomst met Winter. Dit gebeurde enkele dagen voordat de Ondernemingskamer de aandelen onder bewind liet stellen. Ze eisten daarop in een spoedprocedure groen licht voor de deal.

Volgens voormalig ziekenhuisdirecteur Aysel Erbudak is de verkoop onrechtmatig nu de erven Schram geen zeggenschap meer hebben over hun belang. Zij hebben via een aandelenemissie een lening van 5 miljoen euro omgezet in aandelen. Hierdoor verwaterde het belang, dat Erbudak en haar kinderen hadden via Meromi Holding, tot minder dan 1 procent. De Ondernemingskamer gelastte daarop een onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij Delta Onroerend Goed, de holding van de familie Schram.

Winter heeft gezegd niet op de hoogte te zijn geweest van het onderzoek bij Delta. Inmiddels had hij voor de overname overeenstemming met Zorgverzekeraar Achmea en huisbank ING bereikt. Ook de raad van bestuur, raad van commissarissen, het bestuur van de medische staf, ondernemingsraad en cliëntenraad van het Slotervaart schaarden zich achter de overname.

© Nationale Zorggids