Logo_ziekenhuis-nij-smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten heeft maandagmiddag vanaf 13.00 uur de poliklinieken, de Spoedeisende Hulp (SEH), de operatiekamers en de verloskamers gesloten. De reden hiervoor is een ernstige lekkage aan de waterleiding. Dat meldt Nij Smellinghe.

In het gehele ziekenhuis is door de lekkage de waterdruk weggevallen waardoor er geen stromend water beschikbaar is. De brandveiligheid in het ziekenhuis is gegarandeerd. De verwachting is dat de reparatie van de lekkage rond middernacht is afgerond.

Bestuursvoorzitter Peter Littooij laat weten dat medewerkers van de poliklinieken vanochtend begonnen zijn om alle afspraken voor de middag af te zeggen. Ook de geplande operaties zijn afgezegd en de verloskamers zijn gesloten. Ambulancediensten zijn geïnformeerd en brengen spoedpatiënten naar andere ziekenhuizen in de regio.

Patiënten die op dit moment in Nij Smellinghe zijn opgenomen hoeven niet te worden overgebracht naar andere ziekenhuizen. Op de verpleegafdelingen zijn noodvoorzieningen getroffen. Het ziekenhuis roept bezoekers op om vandaag niet naar het ziekenhuis te komen.

© Nationale Zorggids