Normal_cruiseschip

Passagiers van het cruiseschip Veendam van de Holland-Amerika Lijn zijn mogelijk het slachtoffer geworden van het norovirus. Tijdens een 7-daagse cruise, die zaterdag in Florida eindigde, hadden 114 passagiers en 10 bemanningsleden last van diarree en overgeven. Dat meldt de Volkskrant.

Op het 16 jaar oude schip bevonden zich tijdens de cruise ruim 1200 passagiers en bijna 600 bemanningsleden. Inspecteurs gingen zaterdag aan boord toen het schip aankwam in Fort Lauderdale in Florida. De Veendam vaart onder Nederlandse vlag.

Het Amerikaanse centrum voor ziektebestrijding en preventie heeft aangekondigd een onderzoek te starten, zo meldde CNN zondag. Hieruit moet duidelijk worden of er inderdaad een uitbraak van het virus is geweest. Vorige maand brak het norovirus uit op twee andere cruiseschepen in de Cariben, waardoor honderden mensen ziek werden.

De Veendam werd al eerder door het Amerikaanse preventiecentrum beoordeeld met een onvoldoende nadat er overtredingen werden aangetroffen op het gebied van hygiëne.

© Nationale Zorggids