Normal_roze_lintje_kanker_borstkanker-bovenij_website

Vanaf 10 april 2014 begint in de gemeente Woerden een nieuwe ronde van het landelijk bevolkingsonderzoek borstkanker. Het mobiele onderzoekscentrum heeft een nieuwe standplaats gekregen omdat de gemeente geen vergunning meer uitgeeft voor de vorige standplaats. Als nieuwe locatie is het parkeerterrein achter het Batensteinbad aan de Van Helvoortlaan aangewezen. Dat meldt Bevolkingsonderzoek Midden-West.

Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen iedere twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. In Woerden worden dit jaar vrouwen uitgenodigd uit de woonplaatsen Woerden, Kamerik, Zegveld en Woerdense Verlaat. Het gaat om ongeveer 6.400 vrouwen die een uitnodiging ontvangen van Bevolkingsonderzoek Midden-West.

Borstkanker is in Nederland een groot gezondheidsprobleem. Elk jaar overlijden ongeveer 3.500 vrouwen aan borstkanker. Een goed georganiseerd bevolkingsonderzoek is een belangrijke manier om de sterfte aan borstkanker terug te dringen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden er elk jaar ongeveer 775 vrouwen minder aan borstkanker. Door de ziekte met röntgenfoto's in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Het is belangrijk om regelmatig deel te nemen, ook als bij het vorige onderzoek geen afwijkingen zijn gevonden.

© Nationale Zorggids