Normal_2417336708_4f3e63fa81_b

Levensgevaarlijke experimenten met medicijnen worden uitgevoerd door middelbare scholieren in de regio Utrecht. Verschillende kinderen zouden zijn opgenomen in het ziekenhuis omdat ze te veel medicijnen hadden geslikt. Onderwijsinstelling De Werkplaats in Bilthoven heeft een brief aan alle ouders gestuurd. Dit meldt RTV Utrecht. 

Er zouden leerlingen zijn die een gevaarlijke hoeveelheid medicijnen hadden geslikt, waaronder ook grote hoeveelheden paracetamol. De rector van De Werkplaats gaf aan dat hij in ieder geval één leerling op zijn onderwijsinstelling kent die een te hoge dosis innam. Er zouden meerdere gevallen bekend zijn bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht, aldus de rector.  
 
Het ziekenhuis heeft bevestigd dat er een school is geweest die advies heeft gevraagd aan hen. Welk advies en aan welke school dit is gegeven wil het ziekenhuis niet bekend maken. De Werkplaats heeft naar aanleiding van de incidenten besloten beter op te gaan letten of kinderen zich ongelukkig voelen. In de brief vraagt de school de ouders ook om alert te zijn. 
 
© Nationale Zorggids