Normal_rotaryclub_bunschoten_familiekamer

Met het openen van tien nieuwe familiekamers in het Meander Medisch Centrum (MMC) moeten de familieleden van opgenomen patiënten een steuntje in de rug krijgen. Op 24 april werden deze extra voorzieningen in het ziekenhuis aan de Maatweg op passende wijze in gebruik genomen. Dat meldt het MMC.

Annette Boersen, teammanager en projectleider familiekamers: “Met de ongeveer 150 gesponsorde bedbanken en de tien familiekamers laat het MMC zien dat er in het hele ziekenhuis oog is voor de familie van patiënten. Het is uniek dat deze visie in het hele ziekenhuis terugkomt. Er is een enorme maatschappelijke betrokkenheid voor deze voorzieningen. Een groot aantal organisaties en particulieren hebben zich ingezet om de bedbanken en familiekamers mogelijk te maken. Het zijn grote projecten, waarvoor in anderhalf jaar tijd 270.000 euro is verzameld door middel van fondsenwervende acties. We zijn hier, samen met onze patiënten, heel blij mee.”

Voor het welzijn van patiënten is het belangrijk dat een vertrouwd persoon in de buurt kan zijn, ook tijdens de opname. De bedbanken bieden aan een partner of ander familielid de mogelijkheid om bij de patiënt op de eenpersoonskamer te overnachten. Als de familie langere tijd in het ziekenhuis doorbrengt, bieden de familiekamers een plek voor ontspanning. Hier kan men zich terugtrekken, bijvoorbeeld om met elkaar of met een arts overleggen.

De belangrijkste partij die zich heeft ingezet voor de familiekamers is de Lionsclub Amersfoort. Voorzitter Paul Pietersen kijkt met een goed gevoel terug op de actie ‘Families voor families’ die een jaar geleden van start ging. “De familiekamers zijn sfeervol ingericht met een slaapbank, zithoek, werkplek, douche, toilet en keukentje. Voor de familieleden is dit een plek om in alle privacy en rust onder elkaar te zijn. We zijn trots dat het gelukt is, omdat het een enorme steun en troost biedt aan mensen als ze in moeilijke tijden hun familie en naasten in de buurt hebben.”

© Nationale Zorggids