Logo_stedennoord-holland
Op 6 oktober heeft de raad van bestuur van de MCA Gemini Groep de nieuwe naam voor de ziekenhuisorganisatie bekend gemaakt. Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis gaan samen verder onder de nieuwe naam Noordwest Ziekenhuisgroep. Deze nieuwe naam wordt op 10 december in gebruik genomen. Tot die tijd houden de ziekenhuizen hun eigen naam, zo melden zij.
Sinds 2008 werken de twee ziekenhuizen nauw samen. Wat startte met een bestuurlijke samenwerking heeft sinds 1 januari 2015 de status van een juridische fusie bereikt. Dit resulteerde in één stichting, de MCA Gemini Groep. De komst van de nieuwe naam Noordwest Ziekenhuisgroep is de volgende stap in de samenwerking.
 
Voorzitter raad van bestuur Harry Luik: “Er is gekozen voor een naam die past bij het feit dat we twee ziekenhuizen zijn die op meerdere locaties zorg leveren. Met de naam Noordwest Ziekenhuisgroep verbinden we ons duidelijk aan deze regio.” De MCA Gemini groep heeft locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en op Texel.
 
© Nationale Zorggids