Normal_verpleegkundige_ziekenhuis

Met behulp van een nieuwe zorg-app en een iPad kunnen patiënten in het Medisch Spectrum Twente makkelijker een servicemedewerker oproepen en gebruikmaken van tv en radio. De app heeft de naam Gastvrij MST en dient als extra, virtuele ondersteuning. Dit meldt Emerce.

Patiënten in het Medisch Spectrum Twente kunnen gebruik maken van de iPad en app om bijvoorbeeld eten of drinken te bestellen, om radio te luisteren of een servicemedewerker op te roepen. Ook televisiekijken is mogelijk met de nieuwe app.

De app is ontwikkeld door Score Media, in samenwerking met het ziekenhuis. Volgens directeur R.L. Groothuis van Score Media is er grote vraag naar een wegwijzer die patiënten snel en eenvoudig helpt. Het bedrijf werkt samen met meerdere zorginstellingen om applicaties te ontwikkelen voor zowel patiënten als medewerkers.

Tijdens de opname krijgt de patiënt een tablet waarop de app geïnstalleerd is. Naast de functies voor eten, drinken en entertainment, kan men ook zien wie de hoofdbehandelaar is, welke verpleegkundige voor hem/haar zorgt en wanneer iemand ontslagen wordt.

© Nationale Zorggids