Normal_160201nieuwe_folder_app_service_-_2

Het IJsselland Ziekenhuis lanceert vandaag de gloednieuwe IJsselland folder app. Het is een handige tool waarmee patiënten de informatie over hun onderzoek of operatie eenvoudig digitaal kunnen ontvangen, lezen en delen met vrienden en familie. Patiënten kunnen kiezen of ze liever een papieren of digitale folder willen ontvangen. De folder app kan vanaf ieder apparaat met een internetverbinding worden gebruikt. Dat meldt het ziekenhuis.

Veel patiënten vinden het tegenwoordig makkelijk een patiëntfolder digitaal bij de hand te hebben. Een papieren exemplaar raakt kwijt of veroudert. Met de folder app is altijd de meest recente patiënteninformatie bij de hand op smartphone, tablet of pc. Eenvoudig te lezen, als favoriet te markeren of door te sturen aan vrienden of familie.

'Mag ik u de folder mailen?’ is daarom vanaf heden één van de vragen die een patiënt kan verwachten, als hij/zij  voor een onderzoek of operatie naar het IJsselland Ziekenhuis komt. "We zeggen met nadruk ’mag’, want we zijn een seniorvriendelijk ziekenhuis en we willen niemand – jong of oud – de digitale informatie opdringen; het is echt als service bedoeld", aldus Karin Dekker, hoofd patiëntenvoorlichting van het IJsselland Ziekenhuis.

Per jaar worden ongeveer 220.000 IJsselland folders verstrekt. Een duizelingwekkend aantal, dat met de komst van de folder app eenvoudig naar beneden kan. Het ziekenhuis hoopt met deze service dan ook bij te dragen aan een flinke papierbesparing en daarmee tevens het milieu minder te belasten.

©Nationale Zorggids