Normal_logo_catharinazkh_rgb

Vorige week opende het nieuwe hartcentrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven de deuren. Met de nieuwste apparatuur in huis gaat het centrum bijdragen aan de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven van de hartpatiënten na behandeling, zegt cardioloog Pim Tonino. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. 

Hoeveel zorgverzekeraars betalen voor een behandeling, hangt af van de kwaliteit van de ingrepen. Deze manier van werken is afspraak tussen het ziekenhuis en zorgverzekeraar CZ. In Nederland is er nog niet eerder zo'n unieke samenwerking geweest.

De operatiekamers in het hartcentrum zijn extra groot, ruim tachtig vierkante meter. Ook zijn er twee geïsoleerde kamers voor patiënten die bijvoorbeeld besmet zijn met bijvoorbeeld antibioticaresistente bacteriën. Ook zijn er twee ruimte kamers waar familieleden van de hartpatiënten kunnen wachten. “Dit hadden we niet in het oude hartcentrum. Hier kunnen familieleden even tot rust komen. Of ik kan hier een slechtnieuwsgesprek voeren”, zegt Tonino.

Het Catharina Ziekenhuis heft de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in vernieuwing. Zo is onlangs de nieuwe polikliniek opgeleverd, zijn de verpleegafdelingen gerenoveerd en opende het een nieuw dialysecentrum. Ook heeft het sinds vorige maand een compleet vernieuwde welkomsthal.