Normal_westfriesgasthuis

De toepassing van het Convenant Medische Technologie is bij het Westfriesgasthuis niet op orde. Dit oordeelde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) begin deze maand. Ondanks dat er nog geen formeel oordeel is vanuit de IGZ, is het ziekenhuis alvast met verbeterpunten aan de slag gegaan. Dat meldt Skipr.

“Als het gaat om kwaliteit van zorg, doen we als ziekenhuis geen enkele concessie. Daarom is, nog voor IGZ een oordeel uitspreekt, een interventieteam direct aan de slag gegaan om de naleving van het convenant te verbeteren”, zegt woordvoerder Esther Muusse.

Waar het ziekenhuis volgens IGZ met name tekortschiet is het aantonen van de vakbekwaamheid van medewerkers. Het interventieteam is ingesteld om de digitale portfolio’s van de betrokken medewerkers bij te werken. Daarin komt te staan welke medisch specialist en verpleegkundige bevoegd en bekwaam is voor procedures rondom en gebruik van medische hulpmiddelen.

Wanneer het Westfriesgasthuis een nieuw apparaat koopt, dient het een risico-inventarisatie te maken. Dit gebeurde ook nog niet voldoende en is daarom ook een verbeterpunt voor het interventieteam. 

Door: Redactie Nationale Zorggids