Logo_logo_st._antonius_ziekenhuis

Het Sint Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein mag een deel van de orthopedie-activiteiten van de Maartenskliniek Woerden overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet dat er voldoende keuze voor patiënten en verzekeraars op het gebied van orthopedie in de regio blijft. Dit meldt ACM.

Het Sint Antonius bood op de locatie van het Zuwe Hofpoort ziekenhuis in Woerden al samen met de Maartenskliniek Woerden orthopedie aan. De zorg werd geleverd onder de vlag van de Maartenskliniek. Nu worden de activiteiten van de Maartenskliniek Woerden gesplitst en neemt het Sint Antonius een deel van de zorg over. Het ziekenhuis gaat de behandelingen voortaan zelfstandig uitvoeren in een polikliniek in Woerden en in het ziekenhuis in Leidsche Rijn.

Ook de Maartenskliniek Woerden houdt een polikliniek voor orthopedie in Woerden. Voor operaties bij de Maartenskliniek zullen patiënten voortaan naar Boxmeer of Nijmegen moeten reizen. Zorgverzekeraars en cliëntenraden zien geen problemen in deze overname.

Door: Redactie Nationale Zorggids