Logo_week_van_zorg_en_welzijn

Van maandag 12 tot en met zaterdag 17 maart vindt de zesde editie de Week van Zorg en Welzijn plaats. En meer dan ooit is deze week nodig. Want er zijn 43.000 banen in gezondheidszorg te vervullen. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. De locaties lopen uiteen van een verzorgingshuis om de hoek tot een operatiekamer in een groot ziekenhuis. Maar ook zorgboerderijen en ggz, nieuwe zorg in de wijk, kleinschalig wonen in de ouderenzorg, revalidatie in de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen ggz, mondzorg, buurthuizen, huisartsen, kinderopvang en meer. Dat meldt de Week van Zorg en Welzijn

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden is ambassadeur van deze week en gaat iets bijzonders doen. Hij gaat op veertien zorg- en/of welzijnslocaties zwemmen. Dat doet hij per locatie 1 uur, en zo reist hij door heel Nederland. Totaal zal hij 36 uur bezig zijn om deze wereldrecordpoging te behalen, en tegelijk aandacht te vragen voor het mooie werk dat wordt verzet door de 1,2 miljoen mensen die werken in de sector. 

De Week van Zorg & Welzijn staat weer bol van de activiteiten door het gehele land. De meer dan duizend organisaties openen hun deuren en laten het gewone werk zien, maar organiseren ook speciale activiteiten. Zo richten een aantal ziekenhuizen de operatiekamer voor één dag in voor een poppendokter, wordt er een sterrenkok gevraagd te koken in de keuken van een verzorgingstehuis en zullen een groot aantal bekende Nederlanders een bezoek brengen aan instellingen bij hun in de buurt. De week wordt traditiegetrouw afgesloten met de Open Dag van Zorg & Welzijn op zaterdag 17 maart. 

De Week van Zorg &  Welzijn is een initiatief van de veertien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus, om beeldvorming en imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren.