Normal_logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing op Avichi Kliniek beëindigd. Avichi kliniek, een plek voor cosmetische behandelingen, biedt ook zorg aan onder de namen ‘AVICHI AESTHETIC FACE & BODY CLINIC’ en ‘AVICHI – Esthetische kliniek voor gezicht en lichaam en kleine chirurgische ingrepen’ en is gevestigd in Amsterdam. Dat meldt IGJ. 

In oktober 2017 legde de inspectie de kliniek een aanwijzing op. De kliniek voerde cosmetische behandelingen niet op de juiste manier uit, waardoor de patiëntveiligheid in gevaar kwam.

Om de risico’s voor de patiënten weg te nemen, mocht de kliniek geen invasieve behandelingen of behandelingen met medische hulpmiddelen meer uitvoeren totdat Avichi aantoonbaar op de juiste manier werkte.

Bij een bezoek afgelopen januari bleek dat de kliniek genoeg had verbeterd om de behandelingen weer te mogen hervatten. Bij latere bezoeken zag de inspectie dat Avichi ook op de andere onderdelen van de aanwijzing verbetermaatregelen had genomen. Daarom is de aanwijzing nu ook beëindigd. 

Door: Redactie Nationale Zorggids