Normal_ambulance

De Stichting Actie Behoud Ziekenhuis Lelystad (BZL) heeft de afgelopen tijd dertig meldingen ontvangen van patiënten over de ziekenhuiszorg in Flevoland. Alle ernstige meldingen die BZL van patiënten van de failliete IJsselmeerziekenhuizen ontvangt, worden doorgestuurd naar de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Veel meldingen die binnenkomen zijn klachten over het moeten afreizen naar een ander ziekenhuis. Geen ernstige kwesties, maar wel vervelend voor de patiënt. En dan zijn er nog meldingen die een stuk ernstiger zijn. Zo is er een melding binnengekomen over iemand met een hersenbloeding die met spoed naar het ziekenhuis moest. Maar omdat de patiënt niet in Lelystad terechtkon, moest de ambulance een langere afstand afleggen naar een ander ziekenhuis. “Hierdoor gaat kostbare tijd verloren, waardoor er complicaties ontstaan”, aldus BZL.

Vooralsnog bespreekt de Inspectie de meldingen niet op individueel niveau, maar gaat het alleen gesprekken aan met zorgaanbieders om de risico’s in kaart te brengen. 

Door: Nationale Zorggids