Normal_oudereren_oma_ziekenhuis_bed_patient

Het Deventer Ziekenhuis is mogelijk genoodzaakt om een opnamestop in te stellen. Sinds enkele maanden is het druk in het ziekenhuis. Een grote groep heeft intensieve zorg nodig, waardoor de druk op het personeel alleen maar toeneemt. Het ziekenhuis in Deventer vreest dit niet langer vol te kunnen houden. Dit meldt De Stentor. 

Het ziekenhuis heeft niet meer mensen in dienst en toch worden er dagelijks veertien bedden per dag meer gebruikt dan in dezelfde periode in 2018. “Feit is dat er meer bedden in gebruik zijn, patiënten langer blijven liggen en er relatief veel patiënten zijn die intensieve zorg nodig hebben”, licht woordvoerder Erick van Zijl toe. Hoe dit kan, is niet bekend. Het vermoeden ligt deels bij de warme zomer, maar mogelijk ziet de regio op deze manier ook de vergrijzing toenemen.

Er komen geen extra bedden, maar er wordt wel personeel ingezet dat normaal op een andere locatie werkt. Ook wordt er in de roosters gekeken naar de mogelijkheden en neemt het ziekenhuis maatregelen tegen de hoge werkdruk. Helpt dit allemaal niet, dan moet er mogelijk snel een opnamestop ingesteld worden. 

Door: Nationale Zorggids