Normal_medicijnen_geneesmiddelen_pillen_pijnstiller

Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport is in India gesprekken gestart over tekorten van (grondstoffen van) medicijnen. Doel is samen tot een strategie te komen om tekorten in de toekomst te verminderen, zowel in Nederland, India en Europa. Bruins heeft gesproken met de Indiase minister Harsh Vardhan voor Gezondheidszorg en Welzijn, de koepel van geneesmiddelenfabrikanten en de toezichthouder voor medicijnen in India. Dit meldt Rijksoverheid.

“Niet alleen Nederland heeft er last van als de productie van grondstoffen voor medicijnen hapert, bijvoorbeeld door vervuiling of productieproblemen. Ook India is steeds afhankelijker van grondstoffen uit bijvoorbeeld China voor de productie van medicijnen. Het is een internationaal probleem. Daarom ben ik op zoek naar partners om samen een strategie uit te werken in het belang van de patiënt. Niet alleen binnen Europa maar ook daarbuiten.”

Bezoek koningspaar

Minister Bruins is deze dagen in India in het kader van het staatsbezoek van het koningspaar en een economische missie waar Nederlandse bedrijven aan meedoen in de sectoren gezondheidszorg, water, digitale innovatie en land- en tuinbouw. Tot nu toe heeft deze missie naar schatting ongeveer 650 miljoen euro aan overeenkomsten opgeleverd tussen Nederlandse en Indiase bedrijven en kennisinstellingen.

Door: Nationale Zorggids