KWF Ride for the Roses Drenthe

Op 27 september worden duizenden fietsers verwacht aan de start op het TT Circuit in Assen voor de 23e editie van Ride for the Roses. Zij halen met hun deelname geld op en dragen daarmee bij aan de versnelling in kankeronderzoek. De inschrijving voor het fietsevenement werd vrijdag op ludieke wijze geopend door burgemeester Marco Out van Assen, Vivian Aafjes  van KWF Kankerbestrijding en kankeronderzoeker Gerald de Haan van het UMCG. Zij passeerden als eerste fietsers de start van het TT Circuit Assen. Dit meldt KWF Kankerbestrijding.

Deelnemers aan de Ride for te Roses kunnen kiezen uit verschillende routes van 10, 25, 50 of 100 kilometer fietsen door Drenthe. Dit maakt het evenement geschikt voor heel fietsend Nederland.

Annebel Schipper, woordvoerder KWF, is verheugd en dankbaar dat de provincie Drenthe als gastheer dient. “Drenthe, dé fietsprovincie van Nederland, biedt een uniek decor voor de Ride for the Roses. Niet alleen is het landschap een cadeau voor het oog, de diverse routes starten allen op het TT Circuit Assen. Daar waar normaliter alleen raceauto’s en motoren over de baan mogen, zullen nu duizenden fietsers hun spoor op het asfalt achterlaten.”

Lees hier meer over de Ride for the Roses 2020 of schrijf je meteen in

Door: Nationale Zorggids