Thuiswerken voor medewerkers Brabant

De provincie Brabant vraagt haar medewerkers waar mogelijk van huis uit te werken. De maatregel gaat per direct in en geldt tot en met maandag, aldus een woordvoerster van de provincie Brabant maandagavond.

De provincie volgt daarmee een oproep van premier Mark Rutte op. "Als mensen geen specifieke zaken nodig hebben om hun werk te doen en als ze afspraken hebben die makkelijk verzet kunnen worden, kunnen ze thuis werken", aldus de woordvoerster. "We laten aan de inschatting van onze medewerkers over of het voor hen mogelijk is om thuis te werken."

Thuiswerken en uitstel vergaderingen

"Alle overleggen met meer dan 25 personen worden ook tot en met maandag afgezegd. Dat geldt ook voor bijeenkomsten van de provincie die extern worden gehouden."

De provincie heeft naar eigen zeggen goed in beeld wat nodig is om de continuïteit van bestuur en bedrijfsvoering zeker te stellen en die komt dan ook niet in gevaar. "We volgen de ontwikkelingen op de voet en stellen onze richtlijnen bij als daar aanleiding toe is", aldus de woordvoerster van de provincie.

Burgemeester Tilburg: matigen is het woord

"Laten we het virus op zijn Brabants te lijf gaan: matigen, dat is het woord." Dat zei burgemeester Theo Weterings voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering maandag. Hij zei dat in reactie op de oproep van premier Mark Rutte na crisisoverleg over de verspreiding van het coronavirus.

Met matigen bedoelde Weterings met minder genoegen nemen, legde hij uit. "Vroeger was dit de periode van vasten, we kozen er toen ook voor om met minder genoegen te nemen."
 
In de praktijk betekent dat volgens hem dat je "gerust een pannetje soep naar de buren kunt brengen, maar dat dan wel voor de deur neer te zetten". Ook vroeg hij even te stoppen met bezoekjes aan opa en oma en in plaats daarvan te bellen.
 
Door: ANP