Coronadrukte in ziekenhuizen stabiel

Ziekenhuizen behandelen nog steeds iets meer dan honderd coronapatiënten. Het zijn er dinsdag 103, één minder dan op maandag en twee minder dan op zondag. "De cijfers geven een stabiel beeld", zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij denkt dat het door de vakantie de komende tijd niet drukker zal worden op de intensive cares.

Van de 103 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen 24 op de intensive care. Dat is eentje meer dan op maandag. Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen daalde van 81 naar 79.

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is sinds begin april sterk gedaald, maar af en toe zitten er een paar dagen tussen waarop het aantal iets toeneemt.

Regliere zorg moeilijk op gang

Op de intensive cares liggen ook 537 mensen met andere aandoeningen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Intensivisten behandelen in totaal dus 561 mensen, evenveel als op maandag. Dit aantal schommelt al ruim een maand rond de 600. Dat is erg rustig. Normaal gesproken zouden de intensive cares 900 patiënten behandelen, maar de reguliere zorg komt moeizaam op gang.

Door: ANP