Geen verdere afschaling ziekenhuiszorg

Ziekenhuizen melden deze maandag geen verdere afschaling van de ziekenhuiszorg. Dat blijkt uit de informatiekaart Druk op de zorg die de Nederlandse Zorgautoriteit wekelijks op dinsdag publiceert. Op dit moment zijn 41 procent minder operatiekamers in gebruik dan normaal, net als vorige week. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit. 

20 van de 73 ziekenhuizen geven aan niet alle kritieke planbare zorg binnen zes weken te kunnen leveren. Op maandag 6 december waren dit er 21. Het gaat hier om zorg die wel binnen 6 weken moet plaatsvinden om gezondheidsschade te voorkomen. Binnen de regio wordt bekeken waar mensen binnen 6 weken behandeld kunnen worden.

Knie- en heupoperaties

Net als vorige week geven bijna alle ziekenhuizen aan planbare zorg zoals knie- en heupoperaties te hebben afgeschaald. 42 ziekenhuizen verlenen helemaal geen planbare zorg meer. Vorige week waren dit er 41. Ziekenhuizen schalen hun reguliere zorg af om ervoor te zorgen dat zij acute en semi-acute zorg (zorg die binnen 24 uur moet worden verleend om gezondheidsschade te voorkomen) kunnen blijven verlenen.

Door: Nationale Zorggids