Laagste aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds 10 november

Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis wordt behandeld, is gedaald tot 1660. Dat is het laagste niveau sinds 10 november, bijna twee maanden geleden. In de afgelopen dag zijn 119 ziekenhuisbedden vrijgekomen.

Verpleegafdelingen behandelen zaterdag 1188 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Voor het eerst sinds 7 november komt dat aantal onder de 1200 uit, blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Binnen een maand is het aantal patiënten op die zalen met meer dan 1000 gedaald.

Duitsland

Op de intensive cares liggen nu in totaal 472 coronapatiënten. Van hen worden 13 in Duitsland behandeld, evenveel als op vrijdag.

De ziekenhuizen hebben in de afgelopen dag 150 nieuwe patiënten opgenomen. In de afgelopen week belandden dagelijks gemiddeld 173 mensen vanwege hun coronabesmetting in een ziekenhuis. Dat is het laagste gemiddelde sinds 2 november.

Intensive care 

Door de leegloop krijgen de intensive cares van de Nederlandse ziekenhuizen steeds meer ruimte. Ze hebben momenteel 235 bedden over voor noodgevallen. Dat is de ruimste marge sinds 11 oktober.

Op oudejaarsdag is niemand overgeplaatst naar een ziekenhuis in een andere regio. Dat is voor het eerst sinds 20 oktober. In de afgelopen week hoefde maar één persoon naar Duitsland te worden verplaatst.

Door: ANP