Normal_10105

BOXMEER (Novum) - Het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer heeft het Scheidsgerecht Gezondheidszorg gevraagd alsnog in te stemmen met het op non-actief stellen van twee chirurgen. Het Scheidsgerecht oordeelde eerder nog in het voordeel van de chirurgen.

De chirurgen zijn geschorst omdat volgens de medische staf een onwerkbare situatie was ontstaan. De twee chirurgen zouden zich schuldig maken aan ongepast gedrag en zouden niet goed communiceren.

De chirurgen waren al eens eerder geschorst, maar daar stak het Scheidsgerecht toen een stokje voor. De instantie oordeelde dat de artsen weer welkom zouden moeten zijn in het ziekenhuis, waarna de twee ruim drie weken geleden weer mochten terugkeren.

Een week later stelde het ziekenhuis de chirurgen echter weer op non-actief, omdat de onderlinge werkverhoudingen na hun terugkeer verder onder druk kwam te staan. "Ongewenst gedrag dat het werk van anderen voortdurend belemmert kan niet worden getolereerd omdat dit mogelijk risico's kan opleveren voor de patiëntenzorg", stelt de raad van bestuur van het ziekenhuis dinsdag in een verklaring.

De procedure over de schorsing van de artsen dient vrijdag. De uitspraken van het Scheidsgerecht zijn bindend.